فیلترینگ علیه فیلترینگ

ساخت وبلاگ
سالها قبل و زمانی که استفاده از اینترنت کم کم در کشور رایج می شد در یک شرکت سرویس دهنده اینترنت کار می کردم. آن زمان تقریبا هیچ فیلترینگی وجود نداشت و شاید کم و بیش برخی شرکتهای سرویس دهنده خود اقدام به مسدود سازی برخی سایتهای غیراخلافی معروف می کردند. اما کم کم  فیلترینگ رایج تر شد و در آن زمان شاهد بودم که برخی از کاربران و آشنایانی که در شرکت رفت و آمد داشتند به دنبال فیلترشکن بودند اما آن زمان وقتی کسی میگفت فیلترشکن همه ما میدانستیم برای چه میخواهد و آنها که دنبال فیلترشکن بودند آهسته و با خجالت درخواست خود را مطرح می کردند. وقتی اولین موج فیلترینگ توسط دولت شروع شد در ابتدا به غیر از سایتهای غیراخلاقی چند سایت ضد دینی یا مربوط به گروههای تروریستی فعال علیه نظام مسدود شدند و حتی به خاطر دارم وزیر مخابرات وقت صحبت از عدم فیلترشدن سایتهایی به مانند بی بی سی کرد و حتی زمانی که سایت گویا که آن زمان یک پرتابل خبری معروف بود مسدود شد ایشان در جلسه ای با مدیر این سایت ( که در حاشیه یک برنامه بین المللی در یکی از کشورهای اروپایی برگزار می شد) قول بررسی به ایشان دادند.
اما فیلترینگ به مانند آنچه در ابتدا گفته می شد پیش نرفت خیلی زود سایتهای سیاسی یا خبری مانند بی بی سی، گویا،صدای آمریکا و ... فیلتر شدند و آن زمان بود که دیگر کاربران،آشنایان یا دوستان در بیان درخواست خود برای فیلترشکن صدای خود را کم نمیکردند یا خجل زده نبودند. اما بازهم اینگونه درخواستها به کسانی که یا به دنبال مشاهده برخی سایتهای غیراخلاقی هستند یا علاقمندان به مطالعه سایتهای خبری خارج از کشور بودند محدود بود. اما روند فیلترینگ تا این حد نیز محدود نشد  و با فیلتر شدن اورکات و برخی سایتهای دیگر کم کم وارد حوزه سایتهای پربازدید و با عمومی تر شد و اینچنین شد که استفاده از سایتها و بخصوص نرم افزارهای فیلترشکن بین اکثر کاربران رایج شد و کمتر کاربرانی با اسم این نرم افزارها آشنا نبود و متاسفانه این روند همچنان ادامه داشت و با فیلتر شدن سایتهای معروف مانند فیس بوک و حتی بلاگر و وردپرس و... دیگر استفاده از ابزارهای مختلف عبور از سد فیلتر نه یک ابزار جانبی بلکه به عنوان ابزار همیشگی مورد استفاده کاربر ایرانی است.
کاربر ایرانی اکنون این ذهنیت را دارد که از حق  استفاده از مهمترین و پربازدیدترین سایتهای دنیا محروم شده است ، برای او شاید مسدود شدن سایتهای غیراخلاقی توجیه پذیر باشد یا شاید بتواند با مسدود بودن سایتهای خبری که احتمالا بر خلاف منافع دولت یا حکومت محتوا منتشر می کند کنار بیاید اما محروم بودن از استفاده از سایتهای عمومی و سرویسهای جدید در اینترنت چیزی نیست که آنرا پذیرفته باشد و قطعا استفاده گسترده از ابزارهای مختلف عبور از فیلتر حتی توسط افراد مذهبی یا طرفداران سرسخت حکومت نشان از این مسئله دارد.
این مطلب در حالی نوشته می شود که گوگل در ایران غیرقابل دسترس شده است و براستی کدام کاربر ایرانی میتواند این منطق را بپذیرد که استفاده از گوگل مضر است و بایستی محدود شود؟ 

امر خدا پسند ...
ما را در سایت امر خدا پسند دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : صیغه-شماره زن بیوه - شماره ازدواج موقت 30gheh بازدید : 330 تاريخ : سه شنبه 30 آبان 1391 ساعت: 12:33

آرشیو مطالب

خبرنامه